© Photo News

Mike Teunissen volgt Wilco Kelderman naar Giant-Alpecin

Mike Teunissen fietst de volgende twee seizoenen voor Giant-Alpecin. De 24-jarige Nederlander verlaat LottoNL-Jumbo en volgt dus dezelfde weg als zijn landgenoot Wilco Kelderman, wiens transfer dinsdag werd bekendgemaakt.

“Ik ben erg blij met mijn overgang naar Team Giant-Alpecin”, zegt Teunissen donderdag in een verklaring van de ploeg. “De kans kwam op het juiste moment en die heb ik gegrepen. De focus van het team om renners beter te maken en de professionele begeleiding spreken mij erg aan. Het is al een sterke ploeg en er is talent bijgekomen. Ik kijk uit naar volgend seizoen.”

Volgens coach Marc Reef heeft Teunissen, ex-wereldkampioen veldrijden bij de beloften, het potentieel voor de klassiekers (hij won in 2014 Parijs-Roubaix en Parijs-Tours voor beloften) en krijgt hij de kans om bij de ploeg de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. “Hij voelt zich het meeste thuis in de Vlaamse voorjaarskoersen en is ook in staat om voor een goed klassement te gaan in de kortere minder zware etappekoersen omdat hij een goede proloog kan rijden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer