© Evi Smets

Nieuwe stedelijke website toonbeeld van efficiënte dienstverlening

Op 3 januari lanceert de stad Bilzen haar vernieuwde website. Die betekent een enorme stap vooruit op het vlak van de digitale dienstverlening. De website is niet alleen beduidend gebruiksvriendelijker maar biedt tegelijk veel meer mogelijkheden voor de Bilzenaren. Enkele in het oog springende opties:

Evi Smets

Afspraak makenVanaf 15 januari werkt de Dienst Burgerzaken op afspraak. Via de knop ‘Afspraak maken’ kunt u de datum en het tijdstip selecteren waarop het voor u het beste past om langs te komen en aangeven over welk product het precies gaat. Op maandag zijn afspraken mogelijk van 13.30 tot 18.30 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag is dat van 13.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag wordt er van 9 tot 12 uur op afspraak gewerkt.

Ik wil iets meldenVoortaan is het mogelijk om aan de hand van dit eenvoudige webformulier een melding door te geven over de stadsinfrastructuur, zoals een probleem met de riolering of het wegdek of in geval van geur- of geluidshinder. De betrokken diensten worden vervolgens zo snel mogelijk op de hoogte gesteld van de situatie. De stand van zaken betreffende de afhandeling van de melding kunt u in de toekomst raadplegen via uw persoonlijke Bilzen-pagina.

Attesten aanvragenDe nieuwe website maakt het mogelijk om diverse officiële attesten snel en veilig aan te vragen. Er zijn twee opties: Mijn DOSSIER of de stedelijke website zelf. Mijn DOSSIER is een portaal van de Federale Overheid Binnenlandse Zaken waarbij men zelf onmiddellijk attesten kan downloaden. Hiervoor is een kaartlezer vereist. Wie deze niet heeft, kan het op www.bilzen.be invullen. De Dienst Burgerzaken bezorgt u daarna het gevraagde attest per post.

De webshopDankzij de webshop is het online-aanbod van de stad meer dan verdubbeld: tickets voor voorstellingen in cc De Kimpel, inschrijvingen voor sport- en jeugdkampen, zwemlessen of seniorenactiviteiten: alles valt met enkele simpele clicks vanuit uw luie zetel te regelen. Reservaties en inschrijvingen kunnen meteen worden afgerond met een online-betaling. Nadien vindt u uw aankopen terug onder uw persoonlijk account.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer