© Photo News

“Mensen zijn zich bewuster van gevaar rijden onder invloed”

Tijdens de voorbije zomerlijke Bob-campagne, die liep van 3 juni tot en met 29 augustus, werden over heel België 313.041 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Dat is bijna 5 procent meer dan vorig jaar, zo meldt de federale politie donderdag. Het aantal bestuurders dat positief blies, daalde van 3,5 naar 3,1 procent.

Met ruim 313.000 werden er in de zomer nooit eerder zoveel bestuurders gecontroleerd tijdens de Bob-campagne als dit jaar. Vijf jaar geleden ging het nog maar om 171.000 bestuurders. Terwijl het aantal gecontroleerde bestuurders stijgt, daalt het aantal dat onder invloed rijdt. In 2011 was dat nog 5,1 procent, terwijl het nu om 3,1 procent gaat.

“Rijden onder invloed is één van de belangrijkste ongevalsfactoren, daarom verleent de geïntegreerde politie jaar na jaar zijn volle medewerking aan de bobcampagnes”, stelt de politie. “In de evolutie van de cijfers zien we duidelijk een tendens dat mensen zich meer bewust worden van de gevaren die gepaard gaan bij het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Anderzijds zien we ook dat hoe meer controles er uitgevoerd worden, hoe minder mensen betrapt worden.”

“Toch is er nog werk aan de winkel”, waarschuwt de politie. Daarom benadrukt de politie dat bestuurders zich ook buiten de bobcampagnes aan controles kunnen verwachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer