© Google Street View

Inbrekers richten schade aan in Antwerpse kerk

In Antwerpen en Berchem hebben twee kerken tijdens de nieuwjaarsnacht inbrekers over de vloer gekregen. De daders werden tijdig geïntercepteerd waardoor er niets gestolen kon worden.

bap

Eerst kwam er een oproep binnen van een bezorgde buurtbewoner die ’s nachts een inbreker opmerkte aan de Sint-Willibrorduskerk in Berchem. De man had zich toegang tot het gebouw verschaf via een stelling. De politie arriveerde, maar de verdachte was reeds gevlucht. Bij inspectie bleek er geen schade aan de kerk te zijn en werd er niets gestolen.

In Antwerpen werd enkele uren later een 21-jarige man uit Wilrijk betrapt in de Sint-Norbertuskerk aan de Dageraadplaats. Hij werd opgepakt en meegenomen voor verder onderzoek. Bij het ondervragen bleek dat de verdachte via een open zijdeur in de Korte Altaarstraat de kerk betrad. Nadien sliep hij zijn roes uit op een zolderkamer.

Binnenin de Sint-Norbertuskerk bleek er heel wat braakschade te zijn. Verschillende deuren waren geforceerd, de inbrekers wilden de collectebus uit de muur kappen en het offerblok forceren, zonder succes. Op de zolderkamer werden sporen van meerdere personen aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER