REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Israëlisch parlement maakt mogelijke opdeling van Jeruzalem moeilijker: "Dit is oorlogsverklaring aan het Palestijnse volk"

JeruzalemHet Israëlische parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat het moeilijker maakt om delen van Jeruzalem af te staan na een vredesovereenkomst met de Palestijnen. De Palestijnen veroordelen het voorstel omdat het iedere kans ondermijnt om de vredesbesprekingen te hervatten.

7 reacties

  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Is die oorlogsverklaring nog nodig? Al tientallen jaren sturen 'Palestijnen' vanuit de Ghazastrook en ook daarbuiten dagelijks raketten af op de burgerbevolking van Israël. Is dat nieuwjaarsvuurwerk of is dat oorlog?
  • Ramie Abdel

    6 jaar geleden
    Lang leven palestina.hun grond moet terug gegeven worden .dan is er vrede punt
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Het Westen en de WesterseEuropese politiek zouden beter moeten beseffen dat alles wat Israël doet, zij dit doen uit zelfbescherming voor hun Joodse burgers/inwoners en voor hun Staat. Het Westen zou zich beter afzijdig houden, geen gelden meer naar terrorristen org. als de PLO en Hamas.
  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    Dit is het rechtmatig behoud van Jerusalem als hebreeuwse hoofdstad! De palestijnen bezetten dat gebied al meer dan 2000 jaar
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Israël heeft blijkbaar geen goede voornemens voor vrede in de regio. Zolang ze door de VS gesteund worden, kunnen ze ongestraft doen wat ze willen. In de VS hebben ze zoveel macht dat dit niet gauw zal veranderen.