Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Premier Michel na heisa rond Francken: "Debat verdient nuance, geen karikaturen", Calvo niet onder de indruk: "De premier toont nul leiderschap"

In een uitgebreide Facebookpost reageert premier Charles Michel op de heisa die twee weken geleden ontstaan is over de Soedanezen die vanuit België naar hun eigen land terugkeerden en daar gefolterd zouden zijn. "De regering hanteert al drie jaar een menselijke en kordate migratiepolitiek", schrijft hij. "Dit is een gevoelig onderwerp dat om nuance vraagt. En ze verdient meer dan simplismen en karikaturen." Groen-fractieleider Calvo vindt dat het dossier "meer sérieux" verdient dan een Facebookpost. "De premier toont nul leiderschap", aldus Calvo.

219 reacties

  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Alois Philipsen: van één zaak zijn we zeker Francken; heeft gelogen voor het parlement en in een democratie. Zijn partij heeft de bevolking al jaren schandelijk belogen. Dat zijn feiten en al de rest is zever en cafépraat.
  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    Is Fons Casteels Jan Jambon????? zou wel eens heel goed kunnen volgens mij, is wel heel frappant dat hetzelfde verhaal werd uitgesproken door Jan Jambon op de tv.
  • François Caspeele

    6 jaar geleden
    Dat is geen mens die recht vooruit kijkt maar een meloper en een leugenaar
  • Trudy Pladys

    6 jaar geleden
    Jij bent raar Luc Vankeirsbilck, hetzelfde gebeurd wel met uitgewezen Soedanezen uit andere landen, al dan niet Europees. En omdat het vroeger ook gebeurde mag het nu ook ??? We konden dan zowel de socialisten gehouden hebben als er toch niets verandert, Francken legde meerder officiële in de pers verschenen documenten van waarschuwingen naast zich neer, het komt hier op neer: 'mijn wil is wet' wat als Nva diezelfde tactiek morgen op jou toepast ?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Aandacht afleiden !! Wat er in Soedan gebeurt ??? Francken mag het Parlement en de eerste Minister niet voorliegen . DAT is het punt.