Vrouw deelt foto voor en na zwangerschap: “Elk lichaam moet gevierd worden”

Het internet staat vol voor- en nafoto’s van mensen die succesvol zijn afgeslankt, maar de Australische mamablogster Laura Mazza doet het net omgekeerd. Vroeger was ze slank, maar ongezond en ongelukkig. Vandaag is ze mama, heeft ze een voller lichaam en deelt ze via Facebook een mooie boodschap met haar volgers.

vwh

“Aan de linkerkant zien jullie mijn lichaam voor ik kinderen kreeg. Ik had geen striemen,mijn buik was plat, mijn navel zat goed hoog. In die tijd was ik altijd op dieet”, schrijft Mazza. Ze meldt erbij dat ze alleen vlees at omdat ze er snel van afviel. “Wie me tegenkwam zei dat ik er fit en gezond uitzag. Ik kocht zelfs een hele nieuwe garderobe en was apetrots om mijn looks”, staat er.

Cake en wijn

Wat volgt is meer uitleg over de rechtse foto. “Zo zie ik er nu uit. Mijn navel is gezakt, ik heb striemen, cellulitis en mijn beenderen zitten onder een dikkere laag huid. Mensen willen dit soort foto niet zien. Plots word ik niet meer bewonderd”, staat er. “Dit lichaam heb ik gekregen door fruit, groenten, koolhydraten en chocolade te eten en meer wijn te drinken. En ik ben mama geworden.”

Mazza laat weten dat ze aanvankelijk niet van haar nieuwe lichaam hield. “Ik vond dat ik geen sexy lingerie of nieuwe kleren verdiende. “Toen mensen me aanmoedigden om van mijn lichaam te houden zoals het evolueerde, luisterde ik niet. Ik wilde mager zijn, ook al was ik op mijn slankst diep ongelukkig en ongezond. Ik had in die periode zure oprispingen.”

Meer genoten

Uiteindelijk kwam de blogster tot een mooie conclusie. “Ik besefte dat ik met dit lichaam meer heb bereikt dan met mijn ‘oud lichaam’. Ik heb gezonder leren eten, ik heb meer geleefd en ik heb meer genoten. Ik heb ook leven geschonken. Het is dit lichaam waar ik trots op moet zijn. Ik moet trots zijn op mezelf”, staat er te lezen. Mazza besluit dat ze wel weer graag magerder zou zijn, maar dat ze op een gezonde manier wil afvallen. “We zouden met zijn allen naar een gezond lichaam moeten streven. En het maakt niet uit welke maat je hebt: zet jezelf maar goed in de bloemetjes.”

De post is op iets meer dan een week tijd meer dan 10.000 keer geliket en bijna 5.000 keer gedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer