Direct naar artikelinhoud
Seksisme

Rapper Boef noemt alle vrouwen die uitgaan 'hoeren'

Rapper Boef noemt alle vrouwen die uitgaan 'hoeren'
Beeld ANP

In Nederland is ophef ontstaan om uitspraken van rapper Boef. De zanger scheldt in een filmpje een aantal vrouwen in het Arabisch uit voor 'hoeren'. Boef vond het niet kunnen dat de dames ’s ochtends nog op straat liepen na een uitje naar de club.  

Sofiane Boussaadi, zoals Boef in het echt heet, kreeg op nieuwjaarsdag af te rekenen met een lekke band. Drie vrouwen boden hem een lift aan. Maar in de plaats van een bedankje, kregen ze een reeks verwijten van de zanger. "Opgehaald door drie kechs", schreef hij op Snapchat. Kech is een woord uit het Marokkaans Arabisch en betekent zo veel als 'hoer' of 'slet'.  

Storm van kritiek

Boef deelde zijn uitspatting zelf op de sociale media, en de gevolgen lieten niet lang op zich wachten. Heel wat Nederlanders kropen in hun pen om hun gal te spuwen op Twitter. 

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Vandaag deed Boef er nog een schepje bovenop. "Even een opmerking voor al die kechs", reageerde hij in een nieuw filmpje. "Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur 's ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech", klinkt het. "Als je thuis zit, studeert, de hele dag niks doet en naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar als je een kech bent, moet je niet boos worden omdat ik je een kech noem. Klaar."

Uiteindelijk heeft de rapper alsnog zijn excuses aangeboden. "Wij rappers gebruiken woorden als bitches, kechs", luidde zijn uitleg. "Het is niet per se heel beledigend, alleen wordt dat natuurlijk wel zo opgevat. Hierbij mijn excuses naar die dames toe, en naar alle dames die ik heb beledigd."