Betogers zwaaien met vlaggen voor de ambassade van Iran, in Londen.
Volledig scherm
Betogers zwaaien met vlaggen voor de ambassade van Iran, in Londen. © AFP

VS vragen spoedoverleg Veiligheidsraad over Iran

ONRUST IN IRANDe Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties Nikki Haley heeft vandaag verzocht om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad in New York en de VN-Mensenrechtenraad in Genève. Die moeten zich beraden over de onrust in Iran.

6 reacties

  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Voilà, kan het duidelijker dat het Westen achter deze opstanden zit? Willen de burgers van Saoedi Arabië dan geen "vrijheid", mevrouw de ambassadrice? En in Congo, en in Nigeria en in enz. Daar stelt Trump mij sterk teleur.
  • Abdelmalik Malik

    6 jaar geleden
    De VS Is alleen uit op oorlog met Iran omdat Israël dat wilt,iran moet zijn situatie met zijn bevolking zelf oplossen anders wordt het een nieuwe irak of syrie,het westen wil gewoon alle islamitische landen vernietigen
  • NAFO

    6 jaar geleden
    De USA wreef in zijn handen en zag dat het goed was
  • Dominique Vandamme

    6 jaar geleden
    Laat ons er a.u.b. buiten blijven. Dat het daar geen democratie in de zin die wij daar aan geven, is, dat staat buiten kijf, maar wanneer gaan we inzien dat onze visie niet noodzakelijk dat is waar ze in andere werelddelen zitten op te wachten. Wil de VS eens bekijken wat ze met de oorspronkelijke bewoners van dat continent hebben aan gedaan?
  • jan wuyts

    6 jaar geleden
    Khomeini woonde indertijd ook in Frankrijk en heeft bij zijn terugkeer Iran van een moderne staat drie eeuwen terug in de tijd gebracht geen zinnig mens die dat gaat ontkennen.