Het hypermoderne schip heeft acht drones-onderzeeërs aan boord en zal honderd dagen lang de zeebodem afspeuren, in een gebied dat nog niet eerder onderzocht werd.
Volledig scherm
Het hypermoderne schip heeft acht drones-onderzeeërs aan boord en zal honderd dagen lang de zeebodem afspeuren, in een gebied dat nog niet eerder onderzocht werd. © Subsea World News

Tocht van de laatste hoop: meest hypermoderne schip op deze planeet speurt in nieuw zoekgebied naar MH370

Op 8 maart van dit jaar zal Boeing 777-200ER net vier jaar vermist zijn. Nog altijd is er geen spoor naar het vliegtuig dat verdween boven de Indische Oceaan. Vandaag is uit Zuid-Afrika een enorm schip vertrokken, met aan boord acht onderzeeërs. Elke dag wil men 1.200 vierkante kilometer uitkammen in een gebied dat nog niet eerder onderzocht werd. Er is nog altijd dat sprankeltje hoop dat MH370 ooit gevonden wordt.

4 reacties

  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Als men ziet dat er al grote stukken zijn aangespoeld vrees ik er voor dat het vliegtuig volledig in stukken naar de zeebodem is gegaan die door de stroming over een heel groot oppervlakte verdeeld zijn. Dwz dat het niet gemakkelijk meer zal zijn om deze stukken terug te vinden na zo een lange tijd omdat deze zullen bedekt zijn met zand. Laat ons hopen dat het toch gevonden word.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Alle succes. Eigenlijk zou men die luchtvaartmaatschappij en haar verzekeringsmaatschappij moeten verplichten om het onderzoek te betalen tot het vliegtuig gevonden is.
  • Roger Wellens

    6 jaar geleden
    Nooit zullen ze het vliegtuig vinden, het is daar geen vijver zoals de Noordzee.
  • eric brack

    6 jaar geleden
    Hopelijk wordt het nu gevonden, dan kunnen de families eindelijk afscheid nemen van hun dierbaren.