Een taxi-logo op een auto.
Volledig scherm
Een taxi-logo op een auto. © thinkstock

Vlaamse taxi's morgen hun tarieven binnenkort zelf bepalen

Taxi's die klanten oppikken die op de openbare weg hun hand opsteken, moeten in heel Vlaanderen kunnen werken en hun tarieven vrij kunnen kiezen. Dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voor met het oog op een modernisering van de sector. Dat meldt De Tijd vandaag. Nu leggen veel steden de tarieven vast.

12 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Lol Ben iedere dag een onnozel idee! Betalen we die graaier hiervoor . Hij wil stemmen verdienen maar zegt hij de Vlamingant gaat erop vooruit.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Er zijn veel landen op de wereld waar je kan onderhandelen over de prijs van een taxirit. Ze zetten de meter niet aan en hop, dat is het goedkoopste. Leve airbnb, flexijobs, bijberoep, uber, wie wil er nog veel belastingen betalen, niemand. Het geld wordt toch door ramen en deuren gegooid.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    daarom neem ik al geen taxi en al wat in vlaamse handen komt mislukt of wordt duurder
  • Jos Fruyt

    6 jaar geleden
    Wat een onzin ,Vlaamse taxi's . Zelfs met het Vlaamse kruis , bij een ongeval zelfs als persoon ter plaatse hen zelfs moest zeggen hoe ze een verband moesten plaatsen . Wanneer ik ergens ben en neem een taxi , is een taxi een taxi . Zal zeker geen aandacht besteden of dit een Vlaamse , Brusselse of wat dan ook is . Wel hou ik er rekening mede dat hij is geregistreerd in België .
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Als ze wat betaalbaar zouden worden, zou er meer mee gereden worden, 5 € om de deur dicht te doen en s'nachts nog meer dat is er wel wat over