Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © thinkstock

Britse ziekenhuizen in crisis: 55.000 operaties opgeschort, dokters zeggen sorry voor "derdewereldtoestanden"

Nog tot eind januari zullen alle niet-dringende operaties en consultaties in Britse ziekenhuizen worden uitgesteld om plaats te kunnen maken voor de meest noodzakelijke ingrepen. Geschat wordt dat 55.000 operaties voorlopig on hold staan omdat er niet genoeg geld en capaciteit door de aanhoudende wintercrisis in de gezondheidszorg. Dokters verontschuldigen zich ondertussen bij hun patiënten voor "derdewereldtoestanden". 

15 reacties

  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Met dank aan Thatcher. Dit staat in alle EU landen te wachten dankzij die neoliberale gekken. Onlangs las ik dat de banken teveel belastingen betalen en dit onhoudbaar is, ze maken meer dan een miljard euro winst (ING) maar de situatie is onhoudbaar. De graaizucht van het kapitalisme kent geen grenzen. In het VK zie je de resultaten, studenten lenen geld om naar school te gaan, NHS staat op instorten, openvaar vervoer duur en rampzalige service, armoede troef en dat herken je aan de tanden.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Ga eens op bezoek in een Londens ziekenhuis, je komt er alle volkeren tegen maar geen Engelsen, zou het kunnen dat die zelfs niet verzekerd zijn of geld hebben? De sociale zekerheid is in Engeland op sterven na dood, met dank aan de arme massa immigratie. En er zullen er nog vele volgen tot Europa opgesoupeerd is.
  • Rik Vangaal

    6 jaar geleden
    Onlangs liet het UK een enorm vliegdekschip te water. Er komen nieuwe nucleaire onderzeeërs. En er moeten nieuwe jachtvliegtuigen komen die nu moeten ontwikkeld worden want ze moeten Brits zijn. Dan moet er ergens bespaard worden. Je kan niet alles hebben hé
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het voordeel van het VK is dat ze ons door Thatcher een decennium voor zijn met dat conservatieve neoliberalisme. En daardoor perfect demonstreren welk soort samenleving ons te wachten staat.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Dit staat alle europese landen te wachten dankzij de EU !!