Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Trump kondigt "awards voor oneerlijke en corrupte media" aan

Donald Trump.Beeld REUTERS

Amerikaans president Donald Trump zal volgende maandag awards voor "de meest oneerlijke en corrupte media van het jaar" uitreiken. Dat heeft hij gezegd op Twitter.

Dat Trump weinig vertrouwen heeft in de media, is al een jaar duidelijk. Zowel in toespraken als op Twitter beschuldigt hij verschillende kranten en tv-zenders om de haverklap van het verspreiden van "fake news". 

Vandaag kondigde hij aan dat hij maandag awards zal presenteren voor de media die volgens hem het slechtst gescoord hebben. De president belooft prijzen uit te reiken in verschillende categorieën.

Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook: Impact van fake news is verwaarloosbaar

Trofee

Hoe Trump dit ongeziene gebaar naar de nieuwsmedia tot uitvoering zal brengen,  is niet duidelijk. Het idee is echter niet helemaal nieuw. In november speelde de Amerikaanse president al met het idee van een "'fake news'-trofee" voor mediabedrijven die de berichtgeving over zijn beleid verdraaien.

"We zouden een wedstrijd moeten hebben die bepaalt welk netwerk, waaronder CNN maar niet Fox, het meest oneerlijk, corrupt of vervormd is in zijn politieke berichtgeving over jullie favoriete president (ik)", tweette hij toen.

Gisteren blies Trump zijn vete met The New York Times nog nieuw leven in met een dubbelzinnige tweet over de nieuwe uitgever van de krant. "Het is de laatste kans voor de Times om de visie van zijn stichter waar te maken, om onpartijdig nieuws te brengen, zonder angst of voorkeur, ongeacht partij, gezindte of betrokken belangen", aldus Trump.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...