© Henri Peeters

© Henri Peeters

thumbnail: null
thumbnail: null

Okra Trefpunt Hechtel viert kerstfeest

Op 20 december 2017werd de grote zaal van de Schans weer prachtig versierd voor zo'n 120 deelnemende Okra-leden die volgens aloude traditie het jaarlijks kerstfeest vierden. De sierlijk gedekte tafels boden een prachtige aanblik, alsof er een galadiner zou plaatsvinden! Vele vlijtige bestuurshanden zorgden andermaal dat alles piekfijn in orde was.

Henri Peeters

Om 12 uur werd het feest gestart met een hartelijk welkomstwoord van de teamleidster. Bezinnend werd er daarna geluisterd naar het oude kerstverhaal in Bethlehem, ditmaal echter in een hedendaagse verteltrant, gebaseerd op actuele situaties die zich daar dagelijks in het Midden-Oosten voordoen. De bezinning werd besloten met een stil moment voor de afgestorven leden sinds het paasfeest en met het samen zingen van 'Stille Nacht'. De proost Mr. Pastoor deed in zijn herderlijke boodschap een warme oproep voor daadwerkelijke hulp aan de minderbedeelden in onze samenleving. Aansluitend werd overgegaan naar de plechtige overhandiging van een passend geschenk voor de aanwezige 80-jarigen.

En toen… Meot het nog gezegd dat ook dit jaar het kerstdiner weer heerlijk smaakte? Er werd weer lekker gesmuld! Ook een gevestigde waarde op de Okra-feesten is de ontspanning. Daarvoor zorgde dit jaar een heel enthousiaste entertainer, die letterlijk de hele zaal wist te begeesteren met een semi-komisch zingend vertolken van gekende meezingers. Daarna volgde de verloting van de vele tombola-prijzen. Zoals steeds ook nu weer veel blije gezichten. Met een dankwoordje en een “wel-thuis-en-tot-de-volgende-keer” keerden alle leden tevreden weer huiswaarts.

Tekst: Jean Gijbels / Foto’s: Lambert Jannis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer