Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Na de bitcoin: virtuele munt 'ripple' in opmars

Beleggers in virtuele munten hebben een nieuwe lieveling: de ripple. Die is de afgelopen weken zo hard in waarde gestegen, dat hij inmiddels de tweede cryptocurrency ter wereld is, na de bitcoin. De ripple heeft de ethereum ingehaald.

28 reacties

  • Nicolas Viaene

    6 jaar geleden
    Bart, klopt niet. Er zijn of zullen max 100 miljard Ripples bestaan.
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Ben geen ripple fan, maar het is wel iets dat al werkt en in de bankwereld een grote kans heeft om door te breken. Dat is wellicht de reden voor deze pump. Maar, er is ook een probleem. Elke maand worden er 1 miljard Xrp bijgemaakt, dus inflationair. Net zoals fiat geld dus. De grote meerderheid van Xrp is in handen van Ripple zelf. Het is geen gedecentraliseerd systeem.
  • James Vernailen

    6 jaar geleden
    Ik denk niet dat ik hier links kan plaatsen dus van coinmarketcap website stond dat het reeds gecrashed was maar blijkbaar toch extra bronnen moeten checken want ik zie inderdaad dat het nog niet gecrashed is. Mijn excuses.
  • Timothy Devulder

    6 jaar geleden
    10000 ripples gekocht aan iets minder dan 20 cent. Deze munt heeft een 3 nummer potentieel. Anders dan de bitcoin kan deze munt het zwart gat tussen banken en crypto's volledig doen vervagen. De aangekondigde partners versluizen ongeveer 1.5 trillioen euro per dag, ga maar rekenen welk potentieel deze munt heeft. Ik hou mijn ripples nog tot 100.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Ripple is niet de toekomst, want hier zitten de banken zelf achter, om internationale transacties sneller en goedkoper te maken, maar nog altijd onder hun controle. Het beleggen interesseert me minder wel kijk ik uit naar de cryptocurrencies die de bank als tussenpersoon uitschakeld, en een Exchange die echt gedecentraliseerd is zoals de IOTA.