© Joren De Weerdt

Familie vindt vrouw (83) dood terug in vijver van haar tuin

Een 83-jarige vrouw is dinsdagavond dood aangetroffen in de vijver van haar tuin in Waterlees in Heist-op-den-Berg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen sprake is van een crimineel feit.

tdk

Familieleden van de vrouw kregen al een tijdje geen contact meer met de bejaarde vrouw en besloten om dinsdagavond zelf een kijkje te gaan nemen in haar woning. Toen bleek dat onder meer de brievenbus al een tijdje niet meer gelicht was, werd voor het ergste gevreesd. “Het lichaam van de vrouw is uiteindelijk in de vijver aangetroffen”, bevestigt Lieselotte Claessens van het parket het nieuws.

Omdat het al donker was, werd de brandweer met extra verlichting ter plaatse gevraagd. Het labo en een wetsdokter werden erbij gehaald om het lichaam van de bejaarde vrouw te onderzoeken, maar er werden geen sporen van geweld teruggevonden. “We onderzoeken nog in welke omstandigheden de vrouw in het water is terechtgekomen, maar we gaan niet uit van een crimineel feit. Mogelijk gaat het om een ongeval en is ze in de vijver gevallen. Het is ook mogelijk dat ze onwel is geworden en zo in het water is beland.”

Het onderzoek aan de woning in Waterlees nam dinsdagavond enkele uren in beslag. Hoelang de vrouw al in het water lag is niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER