Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Taken uitstellen, minder werken en vaker 'nee' zeggen, kan een burn-out voorkomen"

We worden de laatste jaren om de oren geslagen met berichten over burn-out en iedereen kent intussen minstens één iemand die eraan ten prooi is gevallen. Maar kun je het eigenlijk voorkomen of is iedereen er vatbaar voor?

5 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    burnouts treft vooral introverte werkpaardjes en controlefreaks. Zij die de lat voor zichzelf veel te hoog leggen, die vooral focussen op hun eigen -al dan niet- ingebeelde tekortkomingen en die niet kunnen begrijpen waarom niemand ziet dat ze beter presteren dan de blaaskaak aan het bureau naast hen, die met veel blahblah en aanzienlijk minder inspanning toch carriere maakt en een dikke pree opstrijkt. Dat gebrek aan appreciatie en doorgroeimogelijkheiden wekt veel frustratie op.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Vooral dat laatste is toepasbaar op meer dan je carrier, met name; bepaalde politieke strekkingen die zich graag voordoen als godsdienst.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Het fysieke aspect wordt onderschat. Wie altijd stress heeft, of het nu fysiek of mentaal is, verbruikt zijn cortisol, zijn adrenaline, mineralen en vitaminen. Natuurlijk heeft dat ook mentale gevolgen, maar het zijn toch vooral die chemische stoffen die eerst dringend aangevuld moeten worden. Alleen al van een mineralentekort kan men niet meer uit bed soms.
  • Max Maximus

    6 jaar geleden
    Dat is nu net hoe ik al jaren probeer om te gaan met de dagelijkse sleur,maar mijn vrouw denkt daar anders over.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    De grootste reden van burn-out is volgens mij schaamtegevoel door de kleine grootverdieners. (Veel geld om schijnbaar weinig te doen). Zoals een vertegenwoordiger die altijd bereikbaar wil zijn en dus ook altijd beschikbaar is. De verzekeringsmakelaar die alleen werkt en dus ook wakker blijft om de nachtelijke ongevallen te akteren. Laat staan dat de sommige klanten van hun contactpersoon eisen dat hij of zij 24/7 beschikbaar is of 'last-minute' kan en zal en moet reageren/helpen.