© rr

Nieuw jaar start dramatisch voor Xandee: zangeres verliest mama

Voor ‘Touch of Joy’-zangeres Xandee kende 2018 een verschrikkelijke start. Haar moeder is overleden aan de gevolgen van longkanker. “Je hebt gevochten en gestreden tot het laatste moment, maar het mocht niet zijn”, schrijft ze.

ehu

Xandee had al een bewogen 2017 achter de rug. Na een medische lijdensweg door hartproblemen en medische blunders werd er een tumor gevonden in haar baarmoeder en kreeg ze te horen dat haar mama terminaal ziek was. “Dat was een enorme klap”, zei ze destijds in Story. “Ze ging voor een hartcontrole naar de specialist, waarbij ze ook foto’s van haar longen namen. Op die foto’s hadden ze een verdacht vlekje gezien: longkanker met uitzaaiingen. (...) We lagen in hetzelfde ziekenhuis, maar op een andere afdeling. We gingen elkaar bezoeken om elkaar moed in te praten.”

De moeder van Xandee leed aan longkanker als gevolg van jarenlang roken. Woensdagavond kwam de zangeres zelf met het slechte nieuws naar buiten, aldus Showbizzsite. “Met veel pijn en verdriet wil ik jullie meedelen dat mijn mama haar gevecht verloren heeft. Je hebt gevochten en gestreden tot de laatste moment maar het mocht niet zijn. Jij was mijn alles, mijn mama, mijn beste vriendin en mijn grootste heldin. Ik beloof dat we goed voor onze papa zullen zorgen. Ik wens jou een goede reis lieve mama. Ik ga je zo fel missen mama. Rust nu maar zacht mijn engel. Ik hou van je mama.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer