Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). © BELGA

Haalt Schauvliege slag thuis in taaldispuut met Klimaatzaak?

BinnenlandHet ziet ernaar uit dat de rechtszaak die de vzw Klimaatzaak heeft aangespannen tegen het klimaatbeleid van de Belgische overheden toch niet enkel in het Frans zal gevoerd worden. De eerste advocaat-generaal van het Hof van Cassatie stelt in zijn advies namelijk voor de uitspraak van de Brusselse arrondissementsrechtbank daarover te verbreken. 

8 reacties

  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    rechtbank van eerste aanleg in Brussel! En laat Brussel nu de enige gemeente in Belgie zijn die TWEETALIG is(altans op papier). Anderen, vooral Nederlandstalige gemeenten, hebben faciliteiten voor andertaligen, maar niet zo in Brussel. Wat is dit toch voor een apenland dat er eerst over taal moet gevochten worden. Dat elke partij zijn eigen taal gebruikt. Moet mogelijk zijn in Brussel.
  • Frederik Janssens

    6 jaar geleden
    Dus om een rechtszaak te voeren, moet men een rechtszaak voeren over welke taal men bij de hoofdrechtszaak gaat gebruiken? Waar zijn we in dit land in godsnaam mee bezig?
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Grappig toch, ware het niet zo triestig.
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan de Walen zich eindelijk eens aanpassen en Nederlands leren ? Dat is toch het minste wat men mag verwachten van goed opgeleide mensen ? Of hoe zijn zij aan hun diploma's geraakt ? Zat dit bij het waspoeder misschien ?
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat men eens stoppen met die zever over talen. Leer meerdere talen dan heb je daar totaal geen probleem mee.