Hybride wagens zijn populairder bij Vlamingen dan elektrische wagens.
Volledig scherm
Hybride wagens zijn populairder bij Vlamingen dan elektrische wagens. © anp

Slechts 2.713 elektrische wagens ingeschreven in 2017

BinnenlandHet voorbije jaar zijn er in België 2.713 elektrische wagens ingeschreven. Dat is minder dan een half procent van de totale autoverkoop, blijkt uit de meest recente cijfers van automobielfederatie Febiac. De markt groeit ook traag: in 2016 werden er 2.055 elektrische wagens ingeschreven. Hybride voertuigen kennen een veel grotere opmars, met zowat 24.000 inschrijvingen in 2017 of zowat twee derde meer dan het jaar voordien. En voor het eerst werden er in 2017 meer benzine- dan dieselwagens verkocht in ons land.

17 reacties

  • mieke vermeulen

    6 jaar geleden
    Ik heb vroeger overgeschakeld op electriciteit om mijn huis te verwarmen waar ik al heel veel spijt van heb veel te duur , ik laat me geen tweemaal bedriegen door een electrische wagen te kopen .
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Daarvan zijn er waarschijnlijk al 2000 van zelfstandigen die hem minstens 100% mogen inbrengen ,makkelijk toch op die manier.
  • Maria Nuytkens

    6 jaar geleden
    Met een electrische auto kan ik mijn kinderen en kleinkinderen in Frankrijk en Oostenrijk NIET bezoeken !!!!! t'is een beetje buiten bereik van dat electrische ONDING.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Dus een echt fiasco. Daarom stijgen de brandstofprijzen. Kies nooit meer voor de huidige regering. Of ben je nu toch echt zo dom?
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    veel te duur en veel te weinig bereik
  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    7

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. PORTRET. Antwerp 10 Miles-baas Bob Verbeeck (63) en bedrijf Golazo: zij verdienen stevig aan jouw zweetdruppels
    PREMIUM
    6

    PORTRET. Antwerp 10 Mi­les-baas Bob Verbeeck (63) en bedrijf Golazo: zij verdienen stevig aan jouw zweetdrup­pels

    Regen, wind en kou: zelfs dat voorspelde trio zal zondag 31.000 sportievelingen niet weghouden van de Antwerp 10 Miles. Zij willen de belangrijkste loopwedstrijd van Vlaanderen voor geen geld ter wereld missen. En dat mag letterlijk worden genomen. Achter zoveel zweetdruppels schuilen immers ook heel wat centen. Een inkijk in het zakenmodel van Bob Verbeeck en zijn sportbedrijf Golazo, dat intussen al 1.000 (!) sportevenementen in binnen- en buitenland organiseert.