© REUTERS

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Zestig mensen zitten 17 uur vast in 'eitjes' van kabellift

Meer dan zestig mensen hebben de voorbije avond en nacht, 17 uur lang, vast gezeten in geblokkeerde liftjes op de Mont Blanc. Aanvankelijk waren 110 mensen mensen het slachtoffer van de technische panne, maar na enkele uren konden 50 van hen al gered worden door de bergpolitie. De toeristen zaten verdeeld over een dertigtal ‘eitjes’, 3.426 meter hoog op de berg. De uitbater slaagde er vanochtend rond 8 uur in om de kabelbaan weer aan de praat te krijgen.

sdv

De burgemeester van Chamonix, Eric Fournier, zei aan BFMT-tv dat de evacuatie goed verloopt, en dat er geen mensen in gevaar zijn. Er zaten in totaal 110 personen in de liftjes. Een deel van hen kon donderdagavond gered worden, maar door de duisternis moest de reddingsactie in de nacht van donderdag op vrijdag worden gestaakt. Zo’n 60 mensen hebben dus in totaal 17 uur vast gezeten. Hulpdiensten hebben hen water, eten en dekens gebracht.

De kabelbaan moest de inzittenden van Aiguille du Midi (3842 meter) naar Punta Helbronner (3462 meter) brengen. Technici waren niet in staat om de lift meteen te herstellen. De reizigers zijn met helikopters uit de cabines gehaald.

Ondertussen werkt de defecte kabelbaan alweer. Volgens Mathieu Dechavanne, CEO van het kabelliftbedrijf, liggen een windvlaag en enkele verstrikte kabels mogelijk aan de basis van de panne.

De kabelbaan biedt uitzicht op de Vallée Blanche gletsjer en doorkruist het massief van de Mont Blanc van Frankrijk naar Italië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer