© kvro

Keukenbrandje slaat over op dakisolatie

Het heeft woensdagavond gebrand in een woning in de Kleine Braamstraat in Heist-Goor. Het vuur ontstond aan het fornuis van het woongedeelte in de achterbouw. Het waren de bewoners, die in de eigenlijke hoeve verbleven, die een brandgeur opmerkten en het vuur in de achterbouw opmerkten.

tdk, kvro

De brandweer drong de keuken met adembescherming binnen en kreeg het vuur snel onder controle. “Maar de vlammen hadden zich toen al een uitweg gezocht naar de isolatieplaten onder het dak”, zegt brandweerluitenant Rudy Nuyens van hulpverleningszone Rivierenland. “We hebben de dakpannen verwijderd om tot aan die isolatieplaten te geraken. Die werden geblust en een deel van het isolatiemateriaal moest ook afgebroken worden om heropflakkeringen door smeulende resten te voorkomen.”

Na de bluswerken werd een groot dekzeil over het dak van de achterbouw gespannen om te vermijden dat de regen nog meer schade zou aanrichten.

In het keukengedeelte van de achterbouw is de schade aanzienlijk. In de hoeve zelf is er lichte rook- en waterschade. De bewoners brachten de nacht bij familie door. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER