© BELGA

Colsaerts en Detry delen 66ste plaats na eerste ronde op KLM Open golf

Nicolas Colsaerts en Thomas Detry hebben donderdag in het Nederlandse Spijk hun eerste ronde in het KLM Open golftoernooi (EPGA/1,8 miljoen euro) allebei afgewerkt in 71 slagen, par. Daarmee delen ze de 66e plaats. Amateur Alan De Bondt had 76 slagen nodig en is 139e. De leiding is met 65 slagen in handen van de Engelsman Ben Evans.

Colsaerts startte ongelukkig met een dubbele bogey op de tweede hole nadat hij de bal bij de afslag in het water zag verdwijnen. “Daar liep het fout. Voor de rest viel het al bij al mee”, reageerde de 33-jarige Brusselaar. “Vrijdag start ik in de voormiddag en hopelijk zijn de weersomstandigheden dan beter.”

De 23-jarige Brusselaar Detry deed het met drie birdies op de eerste negen holes voortreffelijk. Op de zestiende en de zeventiende hole liep het echter fout en moest hij een bogey en een dubbele bogey op zijn kaart schrijven. “Jammer dat ik het liet afweten aan het einde van mijn ronde. Vooral op de zeventiende hole was de concentratie zoek. Zo verdween de bal in het water. De vermoeidheid sloeg dan ook toe.” Sinds Detry in juni de overstap naar de profs maakte, miste hij in tien toernooien nog geen enkele keer de cut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer