© Photo News

Zoveel zal de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry het Verenigd Koninkrijk opleveren

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle belooft een flinke opsteker voor de Britse economie te worden. De grote toestroom van toeristen voor het evenement van het jaar zou volgens het financieel nieuwsbedrijf Reuters wel eens 560 miljoen euro kunnen opleveren. Goed nieuws dus voor de Britse schatkist.

VVA

De toekomstige bruiloft van prins Harry en Meghan Markle is niet enkel voor de vele fans van de Britse koninklijke familie fantastisch nieuws, ook de Britse economie zal er wel bij varen. Het financieel nieuwsbedrijf Reuters heeft immers voorspeld dat het huwelijk van het jaar omgerekend ongeveer 560 miljoen euro in het laatje zou kunnen brengen.

Verwacht wordt dat heel wat toeristen naar het Verenigd Koninkrijk zullen afzakken om het huwelijk mee te volgen. Toen prins William met Kate Middleton trouwde, bracht het evenement een toeristenaantal van 350.000 bezoekers op de been. Het adviesbureau Brand Finance koestert nu opnieuw soortgelijke verwachtingen, waardoor alle hotels, reisorganisatoren en toeristische organisaties geld in het laatje zullen zien stromen. Ook allerhande merchandise van prins Harry en Meghan Markle zal de kassa in souvenirswinkels doen rinkelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer