De gemeente Retie waaschuwt voor dit vals aanslagbiljet.
Volledig scherm
De gemeente Retie waaschuwt voor dit vals aanslagbiljet. © retie.be

"360 euro heffing voor privébezit kippen of paarden": opletten voor dit vals aanslagbiljet

Een inwoner van het Kempense Retie heeft een vals aanslagbiljet ontvangen met de vraag om een bedrag van ruim 300 euro te storten op een rekeningnummer naar aanleiding van een nieuwe gemeentelijke heffing op het privébezit van kippen en paarden. Dat meldt het gemeentebestuur, dat benadrukt dat een dergelijke belasting niet bestaat en dat wie de brief krijgt, daar best melding van maakt. De lokale politie is intussen op de hoogte gebracht.

8 reacties

  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Er is een verschil beste Vlaeminck tussen criminelen en de Staat. Welke crimineel heeft de school waar je ging gebouwd, het ziekenhuis gefinancierd, de kinderopvang geregeld, de kanalen gegraven, de provinciale domeinen, de rust- en verzorgingstehuizen, de verkeerswegen, en ja... welke crimineel strooit zout bij ijzel?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ach, Vlaeminck. Dat liedje kennen we ondertussen al. Probeer eens iets anders te posten.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Breng onze gemeentepolitici toch niet op ideeën.
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    En de persoon die dit gekregen heeft, heeft misschien zelf geen kippen of paarden. Als je dan zou betalen, ben je nog dommer dan iemand die dit zou betalen die wel kippen of paarden heeft. Een extra belasting zou ineens mee in je gemeentetaks zitten en niet apart verrekend worden. En zeker niet zulke bedragen.
  • David Vlaeminck

    6 jaar geleden
    Wat is nu het verschil tussen een echte of valse belastingsaanslagbrief? Het is in beide gevallen pure diefstal, het ene georganiseerd door criminelen en het andere door de graaiende staat!