Carine Wouters wil graag samen met haar hondje Praline begraven worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Carine Wouters wil graag samen met haar hondje Praline begraven worden. © Joel Hoylaerts - Photo News

Baasje en troeteldier weldra samen in zelfde graf?

Een laatste gezamenlijke rustplaats met Blacky of Minnou. Als het van Sp.a afhangt, moet het binnenkort kunnen. “Wie dat wil moet een grafconcessie kunnen afsluiten om samen met zijn lievelingshuisdier te worden begraven”, zegt initiatiefnemer en Vlaams parlementslid Rob Beenders. De partij wil op elke gemeentelijke begraafplaats ook een afzonderlijke dierenstrooiweide. Volgens de dierencrematoriums is de vraag naar dergelijke gezamenlijke begravingen groot.

14 reacties

  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Je huisdieren sterven vaak eerder dan jezelf dus die laten cremeren en thuis bewaren , eens je dan zelf sterft en begraven wordt kunnen ze mee
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Populisme ten top! Weer een héél klein procentje omhoog in de peilingen! Op naar het volgende probleem! In het buitenland is het al, ook in Noord-Korea bijvoorbeeld?
  • Patrick Van puymbroeck

    6 jaar geleden
    Moet kunnen ...en ik vind dit geen onzin van onze politiekers maar hmmm.. Enkel bekrompen zielige zielen snappen dit toch niet :-)
  • Yvan Lindekens

    6 jaar geleden
    Wat gaat het volgende zijn waar die verkapte neo-liberalen mee voor de dag komen om hun eigen overbodigheid te illustreren?
  • Charlotte van dessel

    6 jaar geleden
    Gelukkig hebben we de SP-A nog om de echte problemen aan te pakken