© Shutterstock

De hipste bestemmingen in 2018 volgens Lonely Planet

Reisgids Lonely Planet tipt naar jaarlijkse gewoonte de bestemmingen die de komende maanden de moeite meer dan waard zijn om te ontdekken. De nummer een? Chili, maar ook plekjes dichter bij huis staan in de ranglijst. Een beeldoverzicht van de top tien.

vwh

1. Chili

De adembenemende landschappen zijn kenmerkend voor het land. Een voorbeeld daarvan is Patagonië, het gebied dat zich uitstrekt over zowel Chili als Argentinië.

2. Zuid-Korea

Ook hier is de natuur de moeite, maar bij Lonely Planet zijn ze eveneens lovend over de hoofdstad Seoel, die bruist van de boeiende architectuur. De stad heeft nu ook een high-line park: een stuk ongebruikte snelweg op grote hoogte waar lokale horeca floreert.

3. Portugal

Zonnig, betaalbaar en zowel natuur als cultuur. Ook Hollywoodsterren hebben het land, hoofdstad Lissabon in het bijzonder, ontdekt als het perfecte buitenverblijf.

4. Djibouti

Het toerisme in ‘de hoorn van Afrika’ is beperkt, dus kan je in alle rust genieten van de pracht van woestijnen en stranden. Avontuurlijke types: hier kan je duiken met walvishaaien.

5. Nieuw-Zeeland

Als je fan bent van adembenemende landschappen, mag Nieuw-Zeeland ook worden toegevoegd aan je lijstje. Hier vind je bovendien een breed scala aan outdoor activiteiten.

6. Malta

De hoofdstad Valletta is verkozen tot Capital of Culture. Niet echt een cultuurliefhebber? In de stad kun je uren kuieren in romantische straatjes. Of wat dacht je van zonnebaden op een van de stranden? Zo’n driehonderd dagen zon per jaar verzekerd.

7. Georgië

Het Oost-Europese land komt stilaan op de radar van toeristen. Hoofdstad Tbilisi is charmant, maar ook in de weelderige natuur is het heerlijk om op ontdekking te trekken. Must see: het grotklooster in het zuiden van Georgië.

8. Mauritius

Zon, zee, strand en gegarandeerd ook feest. Dit eiland in de Indische Oceaan viert dit jaar immers vijftig jaar onafhankelijkheid.

9. China

Als je dan toch in China bent, is een bezoek aan de Grote Muur een absolute aanrader. Al raadt de reisgids ook aan om de Verboden Stad in Peking en de Shanghai Toren in Shangai, met 632 meter de op één na hoogste toren ter wereld, te verkennen.

10. Zuid-Afrika

Wijntjes degusteren met zicht op de Tafelberg, wilde dieren spotten of surfen: Zuid-Afrika biedt voor iedereen wat wils. En hier hebben ze in 2018 ook reden om te vieren, het is namelijk honderd jaar geleden dat Nelson Mandela werd geboren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer