EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump zet deur oliewinning wagenwijd open

De Amerikaanse president Donald Trump wil vanaf 2019 vrijwel alle wateren voor de kust van de Verenigde Staten openstellen voor oliewinning, zo heeft minister voor Natuurlijke Grondstoffen Ryan Zinke vandaag bekendgemaakt. Daarmee worden beslissingen van de Democratische president Barack Obama ter bescherming van de kustgebieden tenietgedaan.

22 reacties

  • stefan ceulemans

    6 jaar geleden
    Zullen wij hier onze diesel maar wegdoen ondertussen aan de andere kant VS gaan ze derop los
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Als de laatste boom geveld is,eten we ons geld wel op... Boek; Ludo De Witte Bekijk ook docufilm van Michael Moore: 'Capitalism: A love story..en je krijgt een veel positievere kijk op communisme!
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Trump had een dubbele herziening van het klimaatakkoord van Parijs gevraagd: Trump wilde een andere financiering -Obama had 4 miljard USD beloofd- en Trump wilde dat àlle landen een inspanning deden, ook de zgn. ontwikkelende landen zoals China en India. Iedereen heeft Trump toen weggelachen - de groen-rode milieuridders op kop. Ze wilden er nog eens met Trump over praten. Vandaag krijgen ze de rekening gepresenteerd van dat hautain gedrag.
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    En zo gaat de opwarming van de aarde gestaag verder, totdat binnen x jaar het mensdom uitgestorven zal zijn. Zeker geen slechte zaak voor moeder aarde.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Het gaat hen zuiver om het kapitaal en totaal niet om de mede mens, ik denk dat wij nog lang aan Obama zullen denken. Hoe twee presidenten zo van elkaar kunnen verschillen, onbegrijpelijk.