© Photo News

Marianne Vos geeft forfait voor Leuven en NK en mist mogelijk ook het WK veldrijden

Marianne Vos (WaowDeals) komt de komende twee weken niet in actie in het veldrijden. De 30-jarige Nederlandse stapt zondag niet op de fiets in Leuven (Soudal Classics) en mist een week later ook het nationaal kampioenschap in Surhuisterveen. Het is nog onduidelijk of ze op tijd fit zal zijn voor het WK van begin februari in Valkenburg.

Vos kampt met de naweeën van een verkoudheid die ze vorige maand opliep. “We bekijken hoe Marianne herstelt. Op basis daarvan besluiten we hoe we verder gaan en welk traject we volgen richting het wereldkampioenschap veldrijden”, zegt Eric van den Boom, de teammanager van Vos.

Afgelopen maandag werd Vos in Baal pas vijftiende in de Grote Prijs Sven Nys. “Ik dook als eerste het veld in, maar had al snel geen kracht meer. Alleen dankzij de steun van de supporters reed ik de race uit”, verklaarde ze toen. Toen ze half december haar veldritseizoen aanvatte, sprak ze nog de ambitie uit om een achtste keer wereldkampioene te worden. Ze stond op het hoogste schavotje in 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014. Op de weg is ze drievoudig wereldkampioene en is ze de regerende Europese kampioene.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer