Hun boerderij werd vernield door bulldozers en rioleringswerken, maar benefiet brengt nieuwe hoop

© idh

Familieleden van Wim De Saedeleir en Sigrid Decrem, uitbaters van de zelfoogstboerderij 't Groentehart, zetten zondag een benefietactie op het getouw om hen een financieel duwtje in de rug te geven nu hun veld onlangs door bulldozers werd omgewoeld.

Ingrid Depraetere

Enkele weken geleden zagen Wim De Saedeleir en Sigrid Decrem hun grond omgewoeld door bulldozers in het raam van de rioleringswerken die er in de buurt aan de gang zijn. Omdat zowat de hele vruchtbare bovenlaag van de grond werd kapot gereden, is de schade groot.

“Een echte opdoffer want in deze zelfoogstboerderij hebben we ons hart en onze ziel gelegd. We wisten dat er ging gewerkt worden, maar de aannemer heeft tegen de afspraken in niets ontzien en is bovendien veel later dan afgesproken begonnen aan de werken”, zeggen Wim en Sigrid.

5.000 euro

Omdat de beschadigde grond terug vruchtbaar krijgen veel geld kost, voor de aankoop van compost en micro-organismen, zijn Wim en Sigrid inmiddels gestart met een crowdfunding campagne om de nodige 5.000 euro samen te krijgen. Daarnaast organiseren hun familieleden op zondag 7 januari van 14 uur tot 18 uur een benefietactie op de terreinen van 't Groentehart aan de Vredelaan in Lembeek.

“Wim en Sigrid hebben ongeveer een 150 klanten die al een paar jaar bij hun groenten komen oogsten. Het is een mooi en gedurfd project, opgestart door jonge, groene ondernemers. Het voorjaar 2017 was een zeer droog jaar, waardoor de oogst wat tegenviel. Nu in het najaar worden zij geteisterd door rioleringswerken op hun veld”, zeggen de familieleden en organisatoren van de benefiet. “Door de kranen en bulldozers die op hun veld rijden is de hele vruchtbare bovenlaag stuk gereden. Voor de klanten is het geen pretje om te komen oogsten. Daar in de lente van volgend jaar nieuwe goede grond van maken vereist investeringen die in hun bedrijfsplan niet waren opgenomen. De wolken boven hun veld worden donkerder en donkerder en een financiële storm dreigt deze jonge mensen hun dromen en een goed project stuk te maken.”

Zondag verkopen Wim en Sigrid en hun familie zelfgebakken pannenkoeken en soep. Men kan er ook terecht voor een glaasje wijn, cava of glühwein.

Pannenkoeken en soep bestellen op wim@tgroentehart.be of op 0486-14.63.85.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen