Niet minder dan 250 games uit de Google Play Store gebruiken software die registreert naar welke tv-series en advertenties je kijkt.
Volledig scherm
Niet minder dan 250 games uit de Google Play Store gebruiken software die registreert naar welke tv-series en advertenties je kijkt. © Thinkstock

Honderden apps bespieden u (ze weten zelfs wanneer u tv kijkt)

Honderden apps voor android gebruiken stiekem de microfoon van je smartphone om te bespieden hoe je naar televisie kijkt, zo blijkt uit een nieuw rapport. Niet minder dan 250 games uit de Google Play Store gebruiken software die registreert naar welke tv-series en advertenties je kijkt. Het gaat vaak om games en apps die op kinderen gericht zijn. De software verzamelt de info zelfs wanneer de apps niet aan staan. De data over je kijkgedrag worden verkocht aan adverteerders, die dan gerichter op hun doelpubliek kunnen mikken.

25 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Marc Camp: "toestel van op afstand aanzetten" ? En ze kennen de ontgrendelcode ook zeker... Zoek alvast maar een hoedje uit zilverpapier.
  • Bjorn Segers

    6 jaar geleden
    Je kan de App geen toestemming geven tot de microfoon, en dan kan hij ook geen gebruik meer maken van je microfoon. Dit kan op zowel Android als iOS.
  • Jonas Claes

    6 jaar geleden
    Jimmy Leirens, lees het artikel nog eens? Het artikel zegt nog steeds dat Apple dit probleem ook heeft.
  • Patrick Bee

    6 jaar geleden
    Zoveel mogelijk porno kijken want daar kunnen ze niet tegen.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Zoiets zou ONMOGELIJK moeten gemaakt worden met torenhoge boetes voor die providers. Privacy is heilig, wat is me dat nu?