© Photo News

Er vliegt er al één: BMC-topper is voor derde opeenvolgende keer Australisch kampioen tijdrijden

Rohan Dennis heeft zich voor de derde opeenvolgende keer tot Australisch kampioen in het tijdrijden gekroond. De BMC-renner was zelfs in een land vol specialisten een maat te groot voor de concurrentie.

Dennis toonde zich vrijdag de beste in een race over net geen 41 km met start en aankomst in Ballarat. Hij klokte af in 51’14”, goed voor een gemiddelde van bijna 48 km/u, en had aan de streep 1’08” voorsprong op Luke Durbridge (Mitchelton-Scott). Richie Porte, ploegmaat van Dennis, vervolledigde het podium op 1’44”. Voor Porte was het nog maar de tweede wedstrijd na zijn dramatische val in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar.

“Ik ben redelijk gelukkig”, zei de 27-jarige Dennis na afloop. “Mijn aanloop was dit jaar iets anders omdat ik langer in Europa ben gebleven. Ik was dan ook vooral benieuwd hoe ik de hitte zou verdragen. Gelukkig is dat goed gelukt en kon ik de overwinning pakken.”

Dennis bewees in het verleden al aardig tegen de klok te kunnen rijden met onder meer proloogwinst in de Tour van 2015. Vorig seizoen nog won hij onder meer proloog en de lange tijdrit in de Ronde van Zwitserland.

Zondag staat de wegrit op het programma. Miles Scotson (BMC), vierde in de tijdrit, verdedigt zijn titel.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer