© Archiefbeeld.

Colombiaanse handlangster pizzabakker moet vrezen voor extra jaar cel

De Colombiaanse Marlène Araujo-Gomez (58) alias La Tia of De Tante is vrijdag voor de Hasseltse strafrechter moeten verschijnen voor verboden wapenbezit. De vrouw zit momenteel een celstraf van 12 jaar uit voor haar aandeel in de zaak van grootschalige cocaïnesmokkel rond de Bolderbergse pizzabakker Gennaro Bartolomeo. Nu hangt haar een celstraf van een jaar extra boven het hoofd nadat speurders in haar woning in Houthalen-Helchteren een Sig Sauer P228 pistool gevonden hadden.

GeHo

Het vuurwapen is gevonden ten tijde van het onderzoek naar de pizzabakker. Als La Tia in die periode in Europa was, verbleef ze in een woning of zogenaamd safehouse langs de Kiezelweg in Houthalen-Helchteren. Het openbaar ministerie oordeelde dat het wapenbezit los staat van de pizzabakkerszaak omdat die bende niet veroordeeld is voor het gebruik van geweld en er geen eenheid van opzet is.

“Een vreemde redenering”, volgens haar advocaat Philip Daeninck. Hij trok haar schuld nog meer in twijfel door te stellen dat ze verbleef in een woning die niet de hare was. “Er is niet eens de moeite gedaan om de eigenaar van het huis te ondervragen over het wapen of onderzoek te doen naar de vingerafdrukken. We weten niets,” aldus Daeninck die vond dat de eerdere bestraffing van 12 jaar al zwaar genoeg was. “Nooit heb ik een wapen gehad. Ik sliep zelfs niet in de kamer waar het gevonden is, maar op de zetel. Ik heb angst voor wapens,” zei La Tia toen ze het laatste woord kreeg.

Vonnis op 2 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer