© Serge Minten

Man (30) perst minderjarige af in Hasseltse stationsbuurt: “Je geld of ik sla je in elkaar”

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in de Hasseltse rechtbank 40 maanden cel gevorderd tegen een 30-jarige Angolees voor drie feiten van afpersing. De man verblijft in de gevangenis en pleit onschuldig. De procureur had het over zware feiten.

GeHo

Op 4 oktober 2017 wist de politie de verdachte op te pakken. Eerder die dag had hij een 14-jarige fietsende jongen op de Luikersteenweg in Hasselt tegengehouden. De minderjarige moest zijn geld aan hem afstaan, zoniet zou hij hem in elkaar slaan. De jongen gaf een kleine som af en ging meteen naar de politie. Op basis van het slachtoffer zijn beschrijving hadden de agenten al meteen een idee om wie het ging.

Het parket verdenkt de betichte van gelijkaardige feiten op 30 september en op 3 oktober. Toen sloeg hij toe aan Café Anoniem en aan de Bampslaan. Hij maakte amper een euro buit en bij het laatste feit bleef het bij een vuistslag. De man is geen onbekende bij de politie. In het verleden pleegde hij zelfs al als minderjarige gelijkaardige feiten en is er ook voor veroordeeld. De dertiger ontkende de misdrijven.

In zijn nadeel speelt dat de slachtoffers hem allemaal formeel herkenden in een fotocollage en dat zijn alibi niet bevestigd werd. “Een eerdere veroordeling bracht geen soelaas. Daarom vraag ik een zware bestraffing van 40 maanden”, aldus het parket. De verdediging vroeg de vrijspraak en wees op een verouderde foto in de collage.

Vonnis op 2 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer