Tachtig banen bedreigd bij Adient in Assenede

Bij Adient in het Oost-Vlaamse Assenede worden tachtig banen bedreigd.

Het nieuws komt van de regionale zender AVS en wordt bevestigd door de vakbonden.

Het vroegere Johnson Controls, dat zetels levert aan automaker Volvo Cars in Gent, wil de nachtploeg afbouwen. Dat werd vrijdag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad, zegt David Baele, secretaris bij de Algemene Centrale (ABVV). Bij die nachtploeg werken 160 mensen. Door de plannen is de helft van die banen bedreigd. De andere helft zou overdag aan de slag kunnen.

Volgens de vakbondssecretaris wil de directie de nachtploeg afschaffen omdat de volumes aan autozetels voor de nieuwe Volvo XC40 onvoldoende de verloren volumes voor de XC60 compenseren. De zoektocht naar alternatieve klanten leverde niets op, argumenteerde de directie.

Maar de socialistische vakbond heeft vragen bij die uitleg. “De directie spreekt over te weinig volumes, maar er is geen economische werkloosheid. Meer zelfs, er wordt geregeld gevraagd om overuren te presteren”, aldus Baele. De vakbond vreest voor nog extra werkdruk door het wegvallen van de nachtploeg.

Bij Adient werken zeshonderd mensen. Het personeel reageerde verrast, maar het werk werd niet neergelegd, aldus nog de vakbondsman.

Bij het bedrijf was vrijdagavond niemand bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen