Belgen in het buitenland - Wederoptredende Lukaku helpt Man Utd met goal en assist voorbij tweedeklasser Derby County

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester United heeft vrijdagavond in de 1/32e finales van de FA Cup pas in het slot afstand kunnen nemen van tweedeklasser Derby County (2-0). Op assist van de ingevallen Romelu Lukaku maakte Jesse Lingard zes minuten voor tijd de 1-0. Lukaku zelf zette in de toegevoegde tijd op de counter de 2-0 eindstand op het bord. Ook Marouane Fellaini maakte zijn comeback bij de thuisploeg. Zowel Romelu Lukaku als Marouane Fellaini vierden hun terugkeer bij Manchester United, in de bekerontmoeting met Derby County. De twee Rode Duivels startten op de bank, maar kwamen in de loop van de wedstrijd toch nog in het veld. Lukaku al tijdens de pauze, Fellaini tien minuten voor tijd. De Duivels bleken nodig om het bezoekende slot van de deur te forceren, ondanks een karrevracht aan gemiste kansen voor de thuisploeg.

Zes minuten voor tijd was de verlossing daar dan toch. Man-in-vorm Jesse Lingard rondde een tikje van Lukaku met een heerlijke krul af en het stond 1-0. Derby County begaf zich in de toegevoegde tijd toch eens naar voren en dat gaf de thuisploeg de gelegenheid te counteren. Snelheidsduivels Lukaku en Martial snelden naar al combinerend naar het bezoekende doel en de Rode Duivel scoorde de beslissende 2-0.

Zaterdag, zondag en maandag vinden de overige ontmoetingen in de derde ronde van de FA Cup plaats.

bron: Belga