Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hadise krijgt boete voor te pikante videoclip

Te pikant, “bijna op hetzelfde ­niveau als een erotische film”. Dat oordeelde de RTUK – het Turkse overheidsorgaan voor de regulering van de media – over de video bij de single Sifir ­Tolerans (wat ‘nultolerantie’ betekent) van ­Hadise.

bpr

De zangeres uit Mol woont sinds enkele jaren in Turkije, waar de roots van haar familie liggen. Daar behoort ze nu tot de absolute top.

De RTUK richt zich vooral op enkele televisiezenders die de clip, waarin Hadise intieme scènes heeft met haar mannelijk tegenspeler, op een te vroeg uur zouden hebben uitgezonden. “We kregen daarover meldingen van ouders, omdat hun kinderen de beelden hadden gezien”, zegt de regulator.

Die heeft de zenders daarvoor een boete opgelegd. Naar verluidt lopen de bedragen op tot twee procent van de advertentie-inkomsten van die zenders. Dat die ingreep de populariteit van het lied zal afremmen, valt te betwijfelen. Op YouTube is Sifir Tolerans al meer dan 57 miljoen keer bekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER