Ton Wiggenraad
Volledig scherm
© Ton Wiggenraad

Hygiëne op Vlaamse markten laat vaak te wensen over

De hygiëne in de verschillende marktsteden in ons land loopt fors uit elkaar. Dat blijkt uit cijfers van het voedselagentschap FAVV die CD&V-Kamerlid Els Van Hoof opvroeg. Leuven en Roeselare deden het in 2016 bijvoorbeeld erg goed, terwijl Aalst, Kortrijk, Oostende, Genk en Aarschot een pak slechter presteerden dan andere jaren. De bedenkelijke titel van minst hygiënische markt gaat naar die van Mechelen.

46 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Jef Vermeulen, ik denk dat de islamieten meer hun handen wassen dan wij, blanke man. Dat hoort bij hun rituele reinigingen en uit gewoonte. Niet doen of dat we de properste mensen op aarde zijn. Dat mooi gedoe is maar vertoon naar buiten toe.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Op de markt waar de verkoper staat toe te kijken gaan ze het minder aanraken dan in de warenhuizen ,dus zever in pakskes , of moeten ze weer met een paar onnozele wetten afkomen ?
  • frieda schaut

    6 jaar geleden
    markten zijn zowiezo niet hygienisch, iedereen raakt alles aan, of bij kledij wordt alles door verschillende personen gepast, dat men een verbod oplegt op kledij zoals bij het pluimvee en vogels
  • Miette Soose

    6 jaar geleden
    Het zijn niet de verkopers die vuil zijn maar de klanten. Als ge een nieuw kleed koopt dat hebben al 10 tallen vrouwen gepast dus wast ge dat ! Fruit spoel je en of schil je. Ook groenten. En de markt is goedkoper, en strikte voorwaarden. Moest ge eens weten wat er achter de muren van de supermarkt gebeurd.
  • Rogé Brouwers

    6 jaar geleden
    Onze muggezifters zijn weer bezig.Eens gaan zien naar een markt in Ginuee.Markt langs een veldweg waar trucks voorbij vliegen.Gevolg ,een walm stof dat ge mekaar niet ziet staan.Kramen met vlees open en bloot in 30 graden buitentemperatuur bedekt met van die dikke vliegen(ronkers).Allemaal geen probleem.Hier moogt ge nog niets naar iets kijken of het is besmet.Probleem-verschil tussen producten puur natuur of chemische brol producten van hier