Kim Jong-Un had in zijn nieuwjaarstoespraak een mogelijke deelname aan de Winterspelen vermeld.
Volledig scherm
Kim Jong-Un had in zijn nieuwjaarstoespraak een mogelijke deelname aan de Winterspelen vermeld. © REUTERS

Noord-Korea neemt "wellicht" deel aan Winterspelen

Noord-KoreaNoord-Korea "zal wellicht deelnemen" aan de Olympische Winterspelen van volgende maand in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat heeft een vertegenwoordiger van het Internationaal Olympisch Comité gezegd aan journalisten op de luchthaven van Peking, zo meldt het Japanse nieuwsagentschap Kyodo.

11 reacties

  • Jurgen Aerts

    6 jaar geleden
    Als ze niet mee mogen doen gaat er een bom ontploffen ...
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Dan Midden, en de andere sporters trainen niet?
  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    Als dit kan leiden tot ontwapening van zijn kernprogramma, kunnen we alleen maar hoopen dat dit tot een oplossing kan komen. Kim jong weet dat hij geen kant uit kan, en probeert nu via zuid Korea tot een akkoord te komen. Dan kan hij zeggen dat het niet de Americanen zijn die voor een oplossing hebben gezorgd maar Zuid Korea. Voor zijn fierheid te behouden zeker.
  • Silvy Broux

    6 jaar geleden
    Ik vind dit een goede zaak dat kan de band tussen NK en de wereld weer verbeteren zelfs TRUMP vindt dit een goed idee
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Ik vind dit persoonlijk niet fair tov alle andere sporters. Iedere sporter wordt jarenlang gemonitord op dopinggebruik waarbij rusland omwille van deze reden uitgesloten is, en nu mag "plots" N-korea meedoen waarbij hun atleten misschien al 4j zwaar "geprepareerd" worden en dus een enorm voordeel hebben tov de rest. Bijkomend zal niemand deze atleten durven betrappen op doping uit schrik voor de reactie van hun "grote leider" die op een knopje durft drukken!