De overloper onthulde hoe de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un aan buitenlands geld komt.
Volledig scherm
De overloper onthulde hoe de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un aan buitenlands geld komt. © AP

Noord-Koreaanse overloper onthult geheimen van 'Bureau 39': zo komt Kim Jong-Un aan buitenlands geld

BuitenlandEen Noord-Koreaan die onlangs is overgelopen naar Zuid-Korea, heeft een boekje opengedaan over de manier waarop het regime in Pyongyang aan geld probeert te komen. De man maakte deel uit van 'Bureau 39', dat is ingericht om buitenlands geld bij de leider Kim Jong-Un te krijgen.

23 reacties

  • Azaire Vanhoutte

    6 jaar geleden
    het is hier niet beter met de panamapaepers wat verborgen moet blijven.in belgenland.
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Wat is de waarde van goud of zilver of diamanten? Gewoon, wat iemand bereidt is ervoor te betalen, niet meer of niet minder Uiteraard gaat iets dat schaarser is mathematisch meer aanleg hebben tot 'waarde'. En dat NK louche zaken doet is niet wereldvreemd, op dat punt niet anders dan andere naties.
  • Peter Mulder

    6 jaar geleden
    Het scepticisme in de reacties hier steekt me een hard onder de riem. Ik werk al tien jaar in het onderwijs in Noord Korea en kan bevestigen dat er enorm veel leugens verteld worden over dit land. Er zijn inderdaad problemen maar welk land heeft die niet ? Leugens en valse propaganda verdienen ze echter niet. Er women daar miljoenen vriendelijke mensen, vrienden zelfs, en die zijn meer respectvol dan trump en zijn bende.
  • saida chammam

    6 jaar geleden
    Welk land in dit wereld doet er niet aan louche zaken....
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Frank Willems, het was nog nooit zo vredig, in vergelijking met het aantal mensen die er op de planeet lopen, in '60 was dat 3.5 miljard, in '80 4.5 miljard, nu 7.5 miljard, alle eeuwen ervoor waren veel oorlogszuchtiger. Maar, we hebben 1 redding : nucleair, elk gezond mens kiest dan voor vrede. Gezond mens..., want we zijn allemaal ziek, allemaal, maar NK is 'geïsoleerd in z'n ziekte', en dat kan fataal zijn.