© Instagram/ mytribeofsix

Deze Australische mama pikt commentaar op kledingstijl niet: "Moet ik ook een schort aan, misschien?"

De Australische blogster, Stevie Niki, kreeg via Instagram commentaar op haar "ongeschikte" kledingstijl en besliste om meteen korte metten te maken met haar critici. Via een post op haar sociale media liet ze dan ook in klare taal weten dat ze niet opgezet was met de ongewenste kritiek.

VVA

Stevie Niki (27) heeft een succesvolle blog, My Tribe of Six, waarin haar gezinsleven met vier jonge kinderen een prominente rol speelt, maar enkele dagen geleden kreeg ze plots een lading kritiek over zich heen. De Australische mama liet via een post op haar sociale media meteen van zich horen en maakt zo komaf met haar criticasters die haar kledingstijl als "ongepast voor een moeder" omschreven.

"Gisteren liet iemand me weten dat ik niet gekleed ga als een moeder en dat ik niet langer zo gekleed hoor te gaan. Ik droeg deze outfit. Excuseer?! De jaren vijftig hebben net een telegram verstuurd en willen graag hun ouderwetse visies terug. Heeft de overheid een uniform voor moeders verdeeld en heb ik de mededeling hierover gemist? Heeft de overheid personeel aangesteld om het naleven van de gepaste dresscode op te dringen? Moet ik misschien ook een schort aanschaffen? Sinds wanneer moet ik me kleden naar de wensen van een ander? Ik blijf van plan om tot mijn tachtigste gescheurde jeans en regenboogkleurig haar te dragen, dus neem je commentaar maar enkele decennia mee terug."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze sloot haar betoog als volgt af: "Genoeg met stereotypes ... niet is erger of meer onwetend. Denk na voor je spreekt en leer eerst iemand kennen voor je die beoordeelt. Of nog beter, beoordeel niemand. Niemand houdt van een veroordelend gezicht." Enkele dagen na de post koos de blogster voor een nieuw hip kapsel, als een tweede statement dat zij én enkel zij beslissingen maakt over haar uiterlijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gezin