© Photo News

Daarom zien we straks enkel zwarte jurken op de Golden Globes

Op de rode loper van de Golden Globes zullen we naar verluidt een hele resem aan zwarte galajurken kunnen spotten. En dat heeft alles te maken met een grootschalige solidariteitsactie van de organisatie Time's Up die komaf wil maken met seksuele intimidatie op de werkvloer. Heel wat vrouwelijke én mannelijke celebrities spraken al hun steun uit voor dit nobele doel.

VVA

De rode loper van de prijsuitreikingsceremonie Golden Globes vormde in het verleden al vaak het toneel voor vele iconische modemomenten, maar deze editie belooft op modevlak toch minimalistischer te verlopen. Heel wat aanwezige sterren scharen zich immers achter de solidariteitsactie van Time's Up die komaf wil maken met seksuele intimidatie op de werkvloer en zullen daarom op de rode loper verschijnen in zwarte jurken.

De organisatie, die pas deze week officieel naar buiten trad, werd opgericht na de heisa rond mediafiguur Harvey Weinstein. Op maandag werd de missie van Time's Up in een open brief aan de wereld bekend gemaakt, met de ondersteuning van tal van celebrities waaronder Emma Stone. Verwacht wordt dat niet enkel vrouwelijke celebrities aan de actie zullen deelnemen, maar dat ook de mannen zich in zwart pak zullen hullen.

In december bevestigde styliste Ilaria Urbinati dat haar mannelijke cliënten alvast hun solidariteit wilden uiten tijdens de prijsuitreiking. Het gaat om Tom Hiddleston, Armie Hammer en Dwayne Johnson. De bekende sterrenstyliste Cristina Ehrlich postte op donderdag ook al een foto met een rek vol zwarte galajurken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer