© Theo Derkinderen

Lichaam van man die in Dijle belandde nog niet gevonden

Een dag nadat een 75-jarige man met zijn scootmobiel in de Dijle in Rijmenam belandde, is er nog steeds geen spoor van hem. Ook zaterdag voerde de brandweer een zoekactie uit. Zowel met een boot op de Dijle als te voet vanop het jaagpad ernaast.

tdk

Vrijdagochtend ging de 75-jarige bewoner van het woonzorgcentrum Zonneweelde in Rijmenam met zijn scootmobiel een tochtje maken richting het jaagpad van de Dijle. Iets wat hij wel vaker deed. Vlakbij de lokale tennisclub reed hij een dreefje in om op het jaagpad uit te komen. Op het einde van dat dreefje moest hij een helling oprijden en daarbij liep het mis. De man bleef rechtdoor rijden en viel in het ijskoude water van de Dijle. Zijn scootmobiel bleef net boven het water, op de berm liggen.

Een voorbijganger merkte de scootmobiel kort tijd later op en sloeg alarm. Er startte een zoekactie maar die leverde vrijdag geen resultaat op.

Sterke stroming

Ook zaterdag werd er een zoekactie gehouden. “Op de Dijle staat een heel sterke stroming zodat het zelfs voor de brandweer een gevaarlijke klus was. Maar toch hebben ze een boot in het water gelaten en hebben ze gezocht naar het lichaam van de vermiste man. Ook vanop het jaagpad werd er gezocht, maar allemaal zonder resultaat”, zegt Lieselotte Claessens van het parket.

Mogelijk wordt er ook zondag nog een zoekactie georganiseerd. Als ook dan het lichaam van de man niet wordt aangetroffen, zal er maandag overlegd worden met de cel Vermiste Personen van de federale politie om te kijken welke extra maatregelen er nog kunnen genomen worden om het slachtoffer terug te vinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER