Beyhan kookt: Moussaka

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke moussaka klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: Voor het gehakt: 300 gram rundsgehakt, 1 ui, 1 teentje look, 200 ml tomatenpuree, zout, peper en olijfolie. Voor de bechamelsaus: 150 ml melk, 20 gram boter, 15 gram bloem, zout, peper en nootmuskaat. 2 aardappelen en 2 aubergines. Bereiding:

- Snijd de ui en het teentje look fijn en stoof ze aan in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en laat even meegaren. Doe de tomatenpure erbij, Kruid met peper en zout, roer alles om en laat verder stoven op een zacht vuurtje.

- Kook de geschilde aardappelen gaar in het water, plet tot puree. Kruid met peper en zout. ?

- Schil de aubergines in een paar reepjes (niet helemaal). Snijd dan de aubergines in plakken van 1 à 1,5 cm, Doe flink wat olijfolie in de pan en bak de aubergineschijven aan beide kanten aan. Kruid de aubergines met een beetje peper en zout.

- Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe. Roer het geheel droog door elkaar. Voeg een beetje melk toe. Roer de klonters weg. Voeg de rest van de melk toe en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

- Opbouw van de moussaka: Start met de puree onderaan in de ovenschotel. Daarna een laagje aubergines, Daarna leg je een laagje gehakt. Giet er dan de bechamelsaus over. Werk af met geraspte kaas

- Plaats in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius tot het mooi gekleurd is.?

Tip

- In plaats van aardappelpuree kan je ook rauwe aardappelschijfjes gebruiken! - In plaats van een ganse ovenschotel kan je dit ook in een individuele portie maken met een kleine ringvorm (Voor meer info bekijk de instructievideo!) - De aubergines kan je ook grillen met heel weinig olijfolie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer