Hardnekkige overtreder krijgt tien jaar rijverbod (en gaat meteen weer in de fout)

© atb

© atb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In de Leuvense politierechtbank kreeg een man donderdag tien jaar rijverbod voor een rist verkeersovertredingen ondanks een lopend rijverbod. Na de rechtszitting ging hij alweer in de fout omdat hij zijn wagen foutief had geparkeerd.

ALAIN TRAPPENIERS

“Als u nog een keer betrapt wordt komt u opnieuw bij mij en gaat u de gevangenis in.. Met deze niet mis te verstane boodschap, tien jaar rijverbod, twaalf maanden celstraf en 10.500 euro boete stuurde politierechter Kathleen Stinckens de in Rillaar verblijvende Ier William D. (34) de Leuvense rechtszaal uit.

De feiten zijn dan ook niet min. In een periode van acht maanden, van 18 januari tot 22 augustus vorig, beging William ‘Billie’ D. liefst 21 snelheidsovertredingen en parkeerde hij dertien keer zijn wagen foutief in het Leuvense.

Als klap op de vuurpijl reed hij al die tijd rond ondanks een rijverbod na eerdere veroordelingen. Ook donderdag na de zitting trof hij zijn wagen aan met een boete onder de ruitenwisser. D. had zijn voertuig achtergelaten in de Vaartstraat, in een zone waar enkel bewoners hun auto mogen achterlaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen