Op de olietanker brak na de aanvaring brand uit.
Volledig scherm
Op de olietanker brak na de aanvaring brand uit. © Twitter @globaltimesnews

Minstens 32 mensen vermist na botsing olietanker

CHINANa een botsing tussen twee schepen voor de Oost-Chinese kust is brand uitgebroken op een olietanker. Dat berichtten de Chinese staatsmedia zondag. Er is een grootschalige reddingsactie op poten gezet voor de 32 bemanningsleden, die allen vermist worden.

12 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Olie van iran naar Z-Korea onder panamese vlag....om allerlei internationale wetten en belastingen te omzeilen voor steenrijke reders (wie?!) om met een oud,vervuilend wrak zoveel mogelijk winst te kunnen maken en nu door brand en botsing de oceaan wéér wat meer te vervuilen, waarvoor wij dan de schuld krijgen!
  • Erwin Groenhuijzen

    6 jaar geleden
    Nog geen reactie gelezen over het verlies van mensen! Deze laten familie achter, wat kort en beperkt zijn de reakties, deze zeelui vervoeren de olie die wij allemaal zo nodig hebben in deze verbruikers maatschappij. Schaam je!
  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Geen plaats genoeg om naast elkaar te varen ?
  • Peter Verschelden

    6 jaar geleden
    Herinner mij de artikels over elektrische wagens hoe negatief ze waren, en kijk nu in stap 2 transport over de. wereldzeeën tonnen olie de zee in van vervuiling gesproken. en dan zit deze nog niet in jullie voorbijgestreefde museum gerechtigde verbrandings automobielen. Ev wagens zijn niet duur ongeveer de helft van de aankoopprijs krijg je terug ( salonkorting, belasting aftrek, bonus ev wagens.)
  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    Een bulkcarrier en een oilcarrier, technisch gesproken moeten dat allebei dubbelwandige schepen zijn. Ene met grote schade, de andere slechts lichtjes geschonden... Klinkt alsof er iemand zijne voorrang van rechts nogal brutaal afgedwongen heeft. Of anders kan het een chinese implementatie van de olieboycot zijn, hardhandig weliswaar, maar 'effectief'.