© GMAX, ATV

© GMAX AGENCY

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Beerschot Wilrijk-voorzitter woedend na rellen: “Er zijn kinderen naar het ziekenhuis, degoutant is dat”

Lierse - Beerschot Wilrijk, de topper van zaterdagavond in de Proximus League, werd ontsierd door rellen tijdens de tweede helft. Er werd al snel naar de aanhang van Beerschot Wilrijk gewezen, maar volgens voorzitter Eric Roef moet Lierse de hand in eigen boezem steken.

inke

De partij begon al vijf minuten later omdat fans van beide ploegen vuurwerkpijlen op het veld maar ook naar elkaar gooiden. Toen Lierse meteen na rust 2-0 voor kwam, werd het opnieuw erg onrustig aan het bezoekersvak dat door een corridor van een tiental meter gescheiden was van de thuisaanhang.

LEES OOK. Rellen en vuurwerkpijlen ontsieren Lierse - Beerschot Wilrijk: wedstrijd moest later beginnen en werd 20 minuten stilgelegd

Beerschot Wilrijk-voorzitter Eric Roef reageerde woedend in de coulissen. “Als je 1.600 supporters wil hebben, dan moet je netten hangen, maar dat kan je niet betalen. Er gaan kinderen van ons met brandwonden naar het ziekenhuis, degoutant is dat.”

“Het is eigenlijk vrij eenvoudig op te lossen, maar dat wordt nagelaten”, reageerde ook Beerschot Wilrijk-coach Marc Brys. “Als organisatie heb je ook de verantwoordelijkheid om preventief te werken. Als we hier nog 10 keer komen spelen en er verandert niets, dan is het 10 keer boel.”

Vooral uit vak van Beerschot

Lierse-speler Frédéric Frans kaatst de bal dan weer meteen terug. “Ik zag vooral vuurpijlen uit het vak van Beerschot komen. Dat hoort niet thuis in een stadion. Het is al de tweede keer dit seizoen dat dit gebeurt met de Beerschot-supporters. Die club moet daar toch eens over nadenken.”

“Als aanvoerder heb ik de boel proberen te kalmeren, maar de waarheid is dat die van Lierse heel kalm waren. Ik denk niet dat daar het probleem lag.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners