Dronken Diepenbekenaar (56) zonder rijbewijs aangehouden na vluchtmisdrijf Winterland

De onderzoeksrechter heeft zondagmiddag een 56-jarige man uit Diepenbeek aangehouden voor het vluchtmisdrijf aan Winterland. Daarbij raakten zaterdagavond drie jongeren zwaargewond, één van hen verkeerde een tijdlang in levensgevaar.

hvv

Zaterdagavond rond 20.15 uur werden drie voetgangers op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt, ter hoogte van Winterland, aangereden door een personenwagen. De bestuurder van de wagen nam onmiddellijk de vlucht. De drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent.

Een halfuur na de feiten kon de bestuurder aangehouden worden in een café in de stationsbuurt. Het gaat om een 56-jarige man uit Diepenbeek. Hij werd zondagochtend door het parket Limburg voorgeleid voor de onderzoeksrechter bij de rechtbank van eerste aanleg te Limburg afdeling Tongeren wegens het toedienen van onopzettelijke slagen en verwondingen, het plegen van vluchtmisdrijf en dronken rijden. Hij bleek evenmin over een rijbewijs te beschikken. De onderzoeksrechter besloot hem aan te houden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis te Hasselt. De verdachte is geen onbekende voor justitie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer