© RV

Sylvain gaat voor wereldrecord in scootmobiel

Sylvain Lucas (70) uit Paal wil in 24 uur 280 km rijden met een scootmobiel en daarmee een nieuw wereldrecord vestigen. Hij start zaterdag 17 september om 15 uur op het domein Paalse Plas om er een dag later, zondag 18 september, aan te komen met een nieuw wereldrecord op de teller.

rv

In eerste instantie had Sylvain het plan opgevat om in 30 dagen 3.000 km af te leggen. “Aanvankelijk dacht ik dat een Brit dit record op zijn naam staan had met 2740 km in 37 dagen, maar bij nader inzien bleek dat record op naam van een Amerikaan te staan met 9.000 km en dat zag ik niet haalbaar”, vertelt hij. “Daarom zocht ik een nieuwe uitdaging en dat werd in 24 uur de langste tocht te maken met een elektrisch aangedreven scootmobiel. Momenteel staat dat record op naam van een Amerikaan die in die tijdspanne 274,60 km aflegde.”

Gezelschap

Zijn recordpoging wordt een avontuur waar heel wat komt bij kijken. “Mil Coenen van onze club De Scootmobielrijders heeft een parcours van ruim 25 km uitgezet rond en in de omgeving van de Paalse Plas. En mijn recordpoging is al geregistreerd bij het Guiness Book of Records. Om de batterij te sparen, wordt mijn scootmobiel afgesteld op een snelheid van 15 km per uur en 's nachts kan ik rijden in het licht van twee scooters die me begeleiden. Om het uur mag ik 5 minuten rusten. En gelukkig krijg ik overdag het gezelschap van scootmobielrijders uit onze club, want ik vrees een beetje de verveling. Ik rijd omzeggens elke dag met mijn scootmobiel. Dit jaar heb ik al zowat 3.000 km op de teller staan. Mensen met een beperking moeten zich niet in hun zetel settelen. Wij zijn geen watjes.”

Sylvain, die jarenlang actief was in de motorsport, doet deze recordpoging om de nodige fondsen te verzamelen om mensen met een beperking te helpen bij de aankoop van aangepaste toestellen. “Ik zou mijn recordpoging aan 5 euro per km willen laten sponsoren. Ik hoop heel wat sponsors te vinden zodat we de opbrengst kunnen herverdelen door met een bepaald percentage op de standaardfactuur tussen te komen. Een scootmobiel kost algauw 3.500 euro en wat me vooral tegen de borst stuit, is dat veel mensen zelf de kosten voor hun scootmobiel of driewieler moeten dragen .”

www.scootmobielrijderspaalberingen.be en lucas.sylvain@hotmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer