AFP
Volledig scherm
© AFP

Tot drie meter sneeuwval verwacht in Zwitserland en Italië

Een aantal wintersportgebieden blijft de komende dagen last houden van heftig winterweer. In het noordwesten van Italië en zuiden van Zwitserland wordt tot en met dinsdag twee tot drie meter sneeuwval verwacht, meldt Weerplaza.

13 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Patrick,het klopt wat u zegt,maar zelfs een geheel inactieve zon zal de opwarming gewoon wat afremmen,wat een laatste kans creert om toch maatregelen te treffen tegen dat de zon terug zeer actief wordt..langetermijnhandelen heet dat.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Sydney is ook geen argument. In 1939 was het er al eens warmer. Het weer is een momentopname, het klimaat is een lange termijn gebeuren. En of de mens er de oorzaak van is, de zon of nog iets anders, het klimaat is aan het veranderen. En ja, het is ooit warmer geweest, zonder permafrost en meerjarig ijs waar ok ter wereld, en ook veel kouder waarbij de poolkappen bijna de evenaar bereikten, maar de laatste decennia is er een serieuze kjlimaatwijziging.
  • Patrick Vandamme

    6 jaar geleden
    Rond 2030 gaan we naar een ijstijd van zeker enkele tientallen jaren ingevolge mindere uitbarstingen van de zon ! Dit werd wetenschappelijk bewezen, ook door NASA. Waarom wordt hier geen aandacht aan besteed ? Tja eerst nog wat taksen betalen........
  • J. H.

    6 jaar geleden
    Opwarming vd aarde, dat is idd zo, kunnen we niet ontkennen. Maar wss past de wereld zich aan zoals ze al jaaaaren aant doen is.
  • Matt Casters

    6 jaar geleden
    Als je het weer als een motor beschouwt dan zorgt global warming voor meer energie, warmte, voor die motor. En dan krijg je meer extreem weer in het opwarmende klimaat: meer sneeuw, lagere dal temperaturen, hogere pieken, langere periodes van regen en droogte... maar in het algemeen dus gemiddeld een warmer klimaat. Tot nu toe blijven al die voorspellingen toch kloppen jaar na jaar ook al kennen de meeste mensen het verschil nog altijd niet tussen weer en klimaat.